ohtakarin sää ja nettikamera

Info

Teknistä tietoa sääasemasta

Sääasema on Davis Instrumentsin valmistama Vantage Pro2, langaton malli. Lämpötila, kosteus, ilmanpaine ja sadekeräin on asennettu Pookin huipulta 3m alaspäin, tuulianturi hieman Pookin huipun yläpuolelle. Lounaissuunnassa oleva puusto hieman vaimentaa tuulilukemia, kun taas pohjois- ja itäsuunta on esteetön.

Sääasema tomii itsenäisesti aurinkoenergialla, ladaten päiväsaikaan virtaa pimeää aikaa varten.

Tiedot välittyvät langattomasti Weather Envoy vastaanottimelle, josta WeatherlinkIP datalogger lähettää tiedot joka minuutti internetiin Weatherlinkin tietokantaan. Asemalla on oma ADSL-liittymä. Nettiyhteyden katketessa tiedot tallentuvat edelleen Weather Envoy - vastaanottimeen josta ne yhteyden palatessa purkautuvat internetiin.

Weatherlink lähettää tiedot eteenpäin Weather Underground - sivustolle ja APRS - verkkoon.

Tämän lisäksi säätieto otetaan mantereella vastaan Cumulus - sääasemaohjelmalla joka luo tilastot, graafit ja www-sivut.

Nettikamera on Dahua HFW-4221E, ulkokäyttöön tarkoitetttu IP-kamera, joka toimii itsenäisesti verkossa tallentaen kuvan tunnin välein Ohtakarissa olevalle verkkolevylle. Näin yhteyden katkeaminen ei häiritse kuvien tallennusta, vaan ne välittyvät internetiin verkkolevyltä yhteyden palatessa.

Laitteisto on ukkos- ja virtakatkossuojattu.

:nyt::tänään::eilen::tässä kuussa::tänä vuonna::ennätykset::graafit::kartta::linkit:


Päivitetty 21.7.2012
powered by Cumulus v1.92 (1032)